latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:34 | Autor: RTRS

Srbi iz Crne Gore će učestvovati u pisanju deklaracije

Članovi Nove srpske demokratije učestvovaće u pisanju deklaracije o opstanku srpskog naroda zajedno sa predstavnicma vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj i na taj način saopštiti stav srpskog naroda iz Crne Gore u vezi sa budućnosti Srba u regionu, rekao je Srni portparol Nove srpske demokratije Јovan Vučurović.
Јovan Vučurović - Nova srpska demokratija  (Foto:volimpodgoricu.me/) -
Јovan Vučurović - Nova srpska demokratija (Foto:volimpodgoricu.me/)

On kaže da će predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvati na sastanak relevantne srpske predstavnike okupljene oko projekta "Srpska kuća", kao i kolege i partnere iz Demokratske narodne partije, kako bi saopštili stav srpskog naroda iz Crne Gore u vezi sa projektom deklaracije.

Vučurović je najavio da će predstavnici Srba iz Crne Gore učestvovati u pisanju deklaracije.

- Osim tima iz Srbije i Republike Srpske, i predstavnici Srba iz Crne Gore će učestvovati u izradi deklaracije konkretnim tekstom kojim će se jasno opredijeliti o svim temama važnim za srpski narod. To će biti naš doprinos i učešće - rekao je Vučurović.

On kaže da je to obaveza Nove srpske demokratije, kao najjače srpske i opozicione stranke i Crnoj Gori, i njenog lidera Andrije Mandića, kao zastupnika političkih stavova Srba u Crnoj Gori.

Izvor: SRNA