latinica  ћирилица
07/09/2017 |  16:22 ⇒ 09/09/2017 | 12:12 | Autor: RTRS

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH:Kazna RAK-a nema uporište u odlukama SM (VIDEO)

Kazna RAK-a izrečena Radio-televiziji Republike Srpske nema uporište u odlukama Savjeta ministara BiH, potvrđeno nam je iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH.
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Ističu da nijednom odlukom nisu obavezali javne servise da svoju opremu ustupe privatnim komercijalnim stanicama bez naknade.

Savjet ministara BiH nikada nije propisao obavezu RTRS-u da ustupi svoju opremu bez naknade, izjavila je Milanka Sudžum, šef Odsjeka za komunikacije u Ministarstvu transporta i komunikacija BiH.

Tvrdi da je javnim emiterima ostavljena mogućnost da tu opremu iznajme i da za to dobiju adekvatnu naknadu.

- Nije mi jasno da neko naredi nekome da da svoju opremu a da ništa ne naplaćuje. Јa sam iz medija saznala da je Odbor Sistema dostavio prijedlog cjenovnika RAK-u BiH, ali da nisu dobili saglasnost. RAK je tražio analizu koja nije dio odluke o Multipleksu-A, izjavila je Sudžum.

Nije joj jasno ni da se insistira da neki komercijalni medij bude priključen na mrežu na nekom digitalnom području, ana kojem nije ranije emitovano u analognom sistemu.

- U odluci o Multipleksu-A određeni komercijalni medij koristi samo ono što je mogao da koristi do 6. mjeseca 2015. do gašenja analognog signala u zemljama EU, dodala je Sudžum.