latinica  ћирилица
08/09/2017 |  15:31 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Radnici "Elektrokrajine" darovali 105 doza krvi

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća "Elektrokrajina" Banjaluka organizovao je danas tradicionalnu humanitarnu akciju darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 105 doza ove dragocjene tečnosti.
Banjaluka: Radnici Elektrokrajine  darivali  krv - Foto: SRNA
Banjaluka: Radnici Elektrokrajine darivali krvFoto: SRNA

U akciji su učestvovali radnici - članovi Aktiva iz svih organizacionih jedinica "Elekrokrajine", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" Vukašin Ćirić rekao je da je zadovoljan što su se radnici preduzeća odazvali u velikom broju da popune zalihe krvi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

"Odziv radnika je bio veći od 105 prikupljenih doza, ali nisu svi, koji su imali želju mogli dati krv zbog zdravstvenih problema, korištenja antibiotika ili visokog, odnosno niskog pritiska. Određeni broj kolega je proteklih sedmica dao krv u lokalnim zavodima zbog hitnih potreba", naveo je Ćirić.

On je ukazao da Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" broji više od 400 članova po čemu je najmasovniji među javnim preduzećima u Republici Srpskoj.

Radnici "Elektrokrajine" godišnje u dvije redovne akcije i pojedinačno za hitne slučajave daju oko 400 doza krvi.

Izvor: SRNA