latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:58 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

Mitrović: Za srpski narod je važno da odemo na SP

Aleksandar Mitrović za Srbiju igra dobro u kvalifikacijama. Postigao je i gol protiv Moldavije i objašnjava da je vrlo važno za narod da Srbija ode na SP.
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs) -
Aleksandar Mitrović (Foto:.alo.rs)

Međutim, u Njukaslu mu nikako ne "cvjetaju ruže", a najnoviji problem su tri meča kazne zbog kojih će propustiti cio septembar.

On je u pobjedi NNjkasla od 3:0 nad Vest Hemom udario laktom Manuela Lancinija. Kaže da to nije uradio namejrno.

Fudbalska asocijacija Engleske mu je izrekla zabranu igranja tri meča, nakon što se njegov klub nije žalio na postupak FA protiv Mitrovića.

"- vo je vrlo frustrirajuće za mene. Tu su pravila, ali nisam imao namejru da uradim ono zašta su me optužili. U utakmici čak nije bio ni faul. Ima tri, četiri ovakve situacije tokom svakog meča pa ne razumijem to i bio sam veoma iznenađen - rekao je Mitrović, piše Dejli Mejl.

Srpski igrač je nakon meča pričao sa Lancijiem sasvim normalno.

- Možda imate desetak takvih sudara sa odbrambenim igračem u utakmici. Nije čak ni faul, ni žuti karton, ali moram da prihvatim svoju kaznu. Ako kažem nešto više možda me kazne još strože. Nisam još pričao sa Rafom o tome, a nisam siguran šta će reći - kaže Mitrović.

Dodao je da će biti teško propustiti tri utakmice i da će se truditi da ostane u formi za to vrijeme kako bi postigao još golova u Engleskoj. On se osvrnuo i na pobjedu nad Irskom u utorak uveče.

- Bila je to nevjerovatna noć za srpski fudbal. Dobra utakmica za nas i moramo da ostanemo fokusirani i da to završimo na pravi način u narednih nekoliko utakmica. Igranje na Svjetskom prvenstvu je velika stvar. Dugo se čeka na to i mislim da je za srpski narod vrlo važno da nas vide na Mundijalu. Ogromno dostignuće. Uradili smo to za srpski narod, za cijelu zemlju. Hoćemo da ih učinimo ponosnim i nadam se da smo to uradili. Sjajan je osjećaj" - rekao je Mitrović.

Izvor: B92