latinica  ћирилица
08/09/2017 |  17:08 | Autor: RTRS

Medison Kiz deklasirala Vandevej!

Medison Kiz će igrati za prvu Grend slem titulu u karijeri. Ona je u polufinalu US Opena bez većih problema savladala Koko Vandevej sa 6:1, 6:2.

Teniserka čiji je mentor bivša grend slem šampionka Lindzi Devenport odigrala je briljantno u polufinalu koje je trajalo svega 68 minuta. Nijednog momenta njena pobjeda nije dolazila u sumnju pa će igrati za trofej protiv Sloun Stivens.

Koko Vandevej je bila daleko od igara koje je prikazala u proteklom dijelu turnira. Odigrala je katastrofalno početni set, poslije svega 13 minuta bila je u zaostatku (0:5) pre nego što je osvojila počasni gem!

Medison Kiz je u istom ritmu nastavila i u drugom setu, oduzela je servis protivnici u trećem i petom gemu. Čak ni kraća pauza koju je zatražila kako bi joj se ukazala medicinska pomoć nije uticala na njenu igru, pa je koncentrisano odigrala u finišu, zabilježivši i treću pobjedu nad Vandevej u ovoj sezoni.

Medison Kiz i Sloun Stivens igrale su do sada samo jednom. Prije dvije godine u Majamiju je Stivensova slavila u dva seta. Bez obzira šta bude uradila, plasman u finale u Njujorku je najveći grend slem uspjeh do sada za 16. teniserku svijeta.

- Protiv Koko nikada nije lako. Srećna sam zbog plasmana u finale. Želim da uživam u ovom trenutku, biće vremena za analizu kako da odigram protiv Sloun - poručila je Medison Kiz po završetku meča.

Izvor: B92