latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:45 | Autor: RTRS

Nakon Čivića iz SDA u Zvorniku istupila rukovodstva 20 mjesnih odbora

Poslanik Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedim Čivić napustio je SDA nakon što je vrh stranke uveo povjereništvo u nekoliko opštinskih organizacija, među kojima je i Zvornik, u kojem je Čivić bio predsjednik opštinske organizacije ove stranke.
Nedim Čivić - Foto: RTRS
Nedim ČivićFoto: RTRS

Čivić je za agenciju Patria rekao da je on praktično protjeran iz stranke, ali da su nakon toga rukovodstva oko 20 mjesnih odbora SDA iz Zvornika takođe istupila iz stranke.

- Nije nam jasna politika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, rekao je Čivić za Patriju. Ističe da je na izborima prije dvije godine, zajedno sa saradnicima, ostvario odličan izborni rezultat, ali da je usprkos tome kažnjen, dok je federalni ministar za raseljene Edin Ramić i pored lošeg rezultat u Osmacima čvrsto na ministarskoj poziciji.

- Imali smo obećanja od Izetbegovića da neće doći do ovoga. Onda otvorim medije i vidim da ro nije ispoštovano. Čivić optužuju ministra Ramića, DŽevada Mahmutovića te potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića da rade za interese vlastite pozicije, ali ne za povratnike.

U Sarajevu se bore za vlastite pozicije dok SDA glasove Bošnjaka u Srpskoj kupuje budžetskim novcem, naveo je on.

Umjesto Čivića na čelo SDA u Zvorniku imenovan je povjerenik Samir Bačevac.

Izvor: Patria