latinica  ћирилица
20/09/2017 |  15:55 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Radovi na novoj zgradi bolnice napreduju planiranom dinamikom (VIDEO)

Radovi na novoj zgradi bolnice u Istočnom Sarajevu napreduju planiranom dinamikom i nova bolnica mogla bi biti završena i prije roka.
Izgradnja bolnice Istočno Sarajevo - Foto: RTRS
Izgradnja bolnice Istočno SarajevoFoto: RTRS

Ovo je potvrđeno nakon sastanka ministra zdravlja Dragana Bogdanića sa rukovodstvom bolnice i izvođačima radova. Najavljeno je opremanje, a uskoro i otvaranje ranije završenog polikliničkog dijela Bolnice Istočno Sarajevo.

Radnici vrijedno rade i kada je sunce i kada je kiša na izgradnji nove bolnice u Istočnom Sarajevu . Trenutno rade na formiranju konstrukcije za prizemlje. Grubi građevinski radovi trebalo bi da budu završeni polovinom decembra. 

- Kako budemo zatvarali etažu po etažu, planiramo da uvodimo određene pripremne instalaterske radove, tako da je sve to priprema da se već na zimu mogu raditi intenzivni unutrašnji zanatski i instalaterski radovi - rekao je šef gradilišta Davorin Turajlić. 

Resorni ministar Dragan Bogdanić, očekuje da će izgradnja biti završena i prije roka, na jesen iduće godine. Najavio je da će u ranije izgrađenim objektima uskoro početi sa radom polikliničke službe. 

- Krajem novembra i početkom decembra ćemo otvoriti nove poliklinike i svi koji dolaze u ambulantu će moći svoje preglede i usluge obaviti u polikliničkom dijelu - dodao je Bogdanić.

- Svaki dan vidimo nešto novo na gradilištu. Nadamo se da će izvođač radova ispoštovati rokove i da ćemo sljedeće jeseni imati novu bolnicu - istakao je direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović.

Kamen temeljac za novu bolnicu u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula. Sve bi to trebalo da košta 46,58 miliona maraka. Građani Istočnog Sarajeva konačno bi trebalo da dobiju savremenu bolničku zgradu, jer je dosadašnja neuslovna i starija od jednog vijeka.