latinica  ћирилица
20/09/2017 |  16:01 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Redakcija Đurđevdanskog festivala RTRS-a i ove godine iskazala humanost (VIDEO)

Redakcija Đurđevdanskog festivala RTRS-a i ove godine je iskazala humanost. Novac od prodatih ulaznica za Đurđevdanski festival dječije pjesme usmjeren je za nabavku neophodne opreme Dječijeg odjeljenja bolnice u Zvorniku.
Zvornik - donacije - Foto: RTRS
Zvornik - donacijeFoto: RTRS

Pobjednička kompozicija ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala "Male Vile" izvele su Iva Dragojević i Teodora Ratković. One su kao prave dobre vile uručile vrijednu opremu dječijem Odjeljenju bolnice u Zvorniku. 

- Mi smo došle ovdje u bolnicu Zvornik, doniramo aparate djeci kojoj je pomoć potrebna - rekla je Iva Dragojević.

- Obišli smo ovo odjeljenje i vidjeli smo puno djece kojima želim da što brže ozdrave - kaže Teodora Ratković. 

Od opreme su uručeni dječiji EKG aparat i ultrazvučni inhalator, koji je od velikog značaja za male pacijente zvorničke bolnice. 

- Mi smo iskazali naše potrebe, ljudi iz RTRS-a su obezbijedili novce i tako smo došli do ovih vrijednih poklona - istakao je direktor opšte bolnice u Zvorniku dr Milorad Drljević.

- Ovo je daleko savremeniji aparat koji omogućava lakše inhaliranje, djelotvornije je i skraćuje i vrijeme boravka u bolnici. Aparat će nam poslužiti za bržu i bolju dijagnostiku, za praćenje naših malih pacijenata i brže liječenje - izjavila je načelnica pedijatrijskog Odjeljenja dr Vera Tanacković.

Radio-televizija Republike Srpske i redakcija Đurđevdanskog festivala svake godine cjelokupan prihod od prodatih ulaznica usmjerava u humanitarne svrhe zdravstvenim i školskim ustanovama širom Srpske. 

- Drago nam je što smo došli danas zato što su tu naše djevojčice koje su pobjednice. odnosno koje su pjevale pobjedničku kompoziciju Đurđevdanskog festivala ove godine i koje su došle da zajedno sa mnom uručimo ovaj poklon, ovu donaciju da olakšamo malo ovoj djeci i ljudima koji rade ovdje - navela je muzički urednik Đurđevdanskog festivala Maja Tatić.

Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi četiri hiljade i šest stotina maraka.