latinica  ћирилица
20/09/2017 |  17:41 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Protesti "ReStart Srpske" u Banjaluci (FOTO)

U organizaciji Udruženja "ReStart Srpska" danas je u Banjaluci održana mirna protestna šetnja građana, koji su zatražili smjenu Vlade Srpske jer nisu ispunjeni njihovi raniji zahjtevi.
Protesti "ReStart" - Foto: RTRS
Protesti "ReStart"Foto: RTRS

"Mi već dva mjeseca potenciramo priču sa našim zahtjevima, koji su više nego realni i više nego razumni. Šta smeta ministru da vozi auto od 50.000 KM, a ne od 120.000 KM", rekao je Stefan Blagić iz ovog udruženja.

On je podsjetio da su se građani na potpisivanju ranije organizovane peticije izjasnili da ministri ne treba da voze tako skupocjene automobile.

Blagić je, takođe, podsjetio da su se ranije postavljeni zahtjevi odnosili na ograničavanje sredstava za kupovinu službenih automobila na 50.000 KM, smjena ministra prosvjete i kulture Srpske Daneta Maleševića, povećanja izdvajanja za kulturu i obezbjeđivanje udžbenika za djecu sa poteškoćama u razvoju na srpskom jeziku.

Par stotina građana se najprije okupilo na Trgu Krajine, odakle je krenulo u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srpske, gdje su se, nakon kraćeg zadržavanja razišli.

Protestna kolona kretala se trotoarom duž glavne ulice, a tokom protesta nije bilo nikakvih incidenata.

Izvor: Srna