latinica  ћирилица
21/09/2017 |  19:05 | Autor: RTRS

Borenović i Berton o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton istakli su važnost sprovođenja zakonskih aktivnosti koje bi dovele do poštenijih i fer izbora, te uspostavljanja punih medijskih sloboda uz poštovanje međunarodnih standarda, kojim bi bio suzbijen govor mržnje i otvoren proces pune demokratizacije društva na evropskom putu BiH.
Borenović - Berton - Foto: RTRS
Borenović - BertonFoto: RTRS

Borenović je na sastanku u Banjaluci informisao Bertona o posljednjim dešavanjima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i insistiranju opozicije da budu razmatrani važni revizorski izvještaji o ekonomskom stanju u Srpskoj, kao i potrebi vraćanja digniteta i dostojanstva Narodnoj skupštini, saopšteno je iz PDP-a.

On je rekao da je Narodna skupština najviša zakonodavna institucija, koja nikako ne smije biti podređena bilo kome i da je neohodno poštovati Ustav Srpske, njene zakone i akte, koji definišu rad i ulogu parlamenta, njenih izabranih poslanika.

"PDP i stranke opozicije neće dozvoliti sprovođenje političkog terora vještačke i nelegitimne vladajuće koalicije nad narodnim poslanicima, koji traže uvažavanje i dosljednost u radu parlamenta", naglasio je lider PDP-a.

Borenović i Berton razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Izvor: Srna