latinica  ћирилица
21/09/2017 |  19:35 | Autor: RTRS

Milić: Univerzalna ideja mira mora da bude prihvaćena

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je danas da je ideja mira univerzalna i bez obzira sa kojeg dijela geografskog prostora dolazi, ona mora da bude prihvaćena i da su svi dužni da se tako ponašaju.
Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta - Foto: nezavisne novine
Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distriktaFoto: nezavisne novine

"Ideja mira, tolerancije i nediskriminacije je i vanvremenska i vanprostorna. Vrijednosti mira, tolerancije i nediskriminacije moraju da budu cilj našeg djelovanja", rekao je Milić nakon prijema u Gradskoj vijećnici, održanog povodom Međunarodnog dana mira.

Milić je istakao da je možda neobično da postoji međunarodni dan posvećen ovoj temi, što dovoljno govori da je to upravo ono što svima nedostaje, te da je današnji prijem simboličan vid podrške mladim ljudima koji promovišu prave vrijednosti.

Predstavnici Mreže "Promoviši pozitivno" iz Brčkog povodom Međunarodnog dana mira organizovali su cjelodnevne aktivnosti u distriktu u saradnji sa predstavnicima mreža iz Banjaluke, Teočaka, Doboja i Tuzle.

Direktor Omladinskog centra "Vermont" Damir Radenković istakao je da Mreža "Promoviši pozitivno" djeluje već tri godine.

"Brčko je danas domaćin događaja čiji je cilj promovisanje tolerancije, društva bez mržnje i predrasuda i bezbjedne zajednice u kojoj živimo kao osnovnih principa neophodnih za mir", rekao je Radenković.

Radenković je zajedno sa kolegama iz Banjaluke i Tuzle Tamarom Udovčić i Danijelom Stjepanovićem poručio da je upravo saradnja vlasti i civilnog sektora kakva postoji u Brčkom osnov za njihov rad i širenje pravih vrijednosti.

Članovi Mreže "Promoviši pozitivno" razmijenili su dobre prakse i ideje, posjetili policiju Brčko distrikta, te na kreativan način u interakciji sa građanima u Omladinskom centru u Brčkom poslali poruke mira, a posjetili su i gradonačelnika Sinišu Milića.

Obilježavanje Međunarodnog dana mira u Brčkom podržali su i Misija OEBS-a u BiH i policija Brčko distrikta.

Izvor: SRNA