latinica  ћирилица
25/09/2017 |  10:13 ⇒ 10:17 | Autor: RTRS

Četrnaesto savjetovanje pravnika - 06. i 07. oktobra u Banjaluci

Četrnaesto savjetovanje pravnika pod nazivom "Oktobarski pravnički dani", biće održano na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 06. i 07. oktobra 2017. godine, sa početkom rada u 10,00 časova.
"Oktobarski pravnički dani" (foto:vladars.net) -
"Oktobarski pravnički dani" (foto:vladars.net)

Navedeno savjetovanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske, a u organizaciji Udruženja pravnika Republike Srpske i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, sa suorganizatorima.

Savjetovanje će raditi u šest katedri:

- državnopravna;
- upravnopravna i radnopravna;
- građanskopravna;
- privrednopravna;
- međunarodnopravna i
 - krivičnopravna katedra.

Prvog radnog dana predviđeno je i održavanje promocije knjige "Besjede – prilog afirmacii nauke i umjetnosti", autora akademika prof. dr Rajka Kuzmanovića, predsjednika Akademije nauka i umjetnosti Republike srpske i predsjednika Udruženja pravnika Republike Srpske.

U toku Savjetovanja biće organizovan "Pravnički čas" posvećen Marku Arsoviću, uglednom pravniku, sudiji i advokatu te "Pravničko veče" za učesnike Savjetovanja kao i druge aktivnosti.

Savjetovanje "Oktobarski pravnički dani" održavaju se redovno od 2004. godine, u prvoj sedmici mjeseca oktobra, a preraslo je u svojevrstan događaj u Republici Srpskoj i u pravničkoj javnosti FBiH te dobrim dijelom i u zemaljama iz regiona.