latinica  ћирилица
25/09/2017 |  14:21 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Cvijanović sa predstavnicima udruženja žena žrtava rata i veterana Srpske (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.
Cvijanović sa predstavnicima Udruženja - Žene žrtve rata - Foto: RTRS
Cvijanović sa predstavnicima Udruženja - Žene žrtve rataFoto: RTRS

Predstavnice ovog udruženja upoznale su predsjednicu Vlade o aktivnostima Udruženja koje okuplja oko 600 žena srpske i drugih nacionalnosti koje su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata preživjele razne vrste zlostavljanja, te problemima sa kojima se suočavaju u svom djelovanju.

Predsjednica Vlade je istakla da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena da pruži zaštitu i podršku ženama žrtvama rata, s punim razumijevanjem za njihove ciljeve i razloge zbog čega ovo udruženje postoji, te da će u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti na zakonskim poboljšanjima u ovoj oblasti.

Predsjednica Cvijanović je izrazila punu podršku radu Udruženja, te naglasila da će Vlada, zajedno sa Republičkim centrom za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih lica i DŽender centrom, i ubuduće nastaviti da pruža institucionalnu podršku u realizaciji njihovih projekata.

U znak zahvalnosti na svesrdnoj podršci i razumijevanju, predsjednica Udruženja Božica Živković Rajilić uručila je predsjednici Cvijanović zahvalnicu simboličnog naziva “Snaga je u nama“.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i pomoćnik ministra rada za boračko-invalidsku zaštitu i zaštitu civilnih žrtava rata Duško Milunović, navedeno je u saopštenju.

Vlada će i dalje pomagati boračke kategorije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u razgovoru sa predstavnicima Udruženja veterana Srpske opredijeljenost Vlade da, u saradnji sa organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata, nastavi da se angažuje na rješavanju njihovih potreba i svih otvorenih pitanja.

Cvijanovićeva je navela da Vlada Srpske ostaje na kursu pomoći boračkim kategorijama, te da je otvorena da se zajednički i međusobnim uvažavanjem, dijalogom i institucionalnim mehanizmima, rješavaju statusna i sva druga pitanja u vezi sa boračkom populacijom.

Cvijanovićeva razgovarala sa predstavnicima Udruženja veterana Srpske (Foto:http://www.vladars.net)

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama i položaju demobilisanih boraca - veterana Republike Srpske i bitnim pitanjima za djelovanje udruženja i unapređenje položaja boračkih kategorija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Sastanku je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Izvor: RTRS/SRNA