latinica  ћирилица
25/09/2017 |  15:53 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Јoš jedan punopravni član BORS-a (VIDEO)

Boračka organizacija Republike Srpske ima još jednog punopravnog člana- Boračku organizaciju Specijalne brigade policije Republike Srpske, čije je Osnivačka skupština održana danas. U njenom sastavu tokom rata bilo je devet odreda, a život za Srpsku dala su 144 pripadnika ove brigade.
BORS - Foto: RTRS
BORSFoto: RTRS

Tokom posljednje dvije godine formirane su organizacije pripadnika svih devet ratnih odreda Specijalne brigade policije, a formiranje krovne organizacije način je da se ponovo okupe i aktiviraju svi koji su u toku rata bili pripadnici Specijalne brigade.

- Cilj nam je da se brinemo o našim veteranima i njihovim porodicama na jedan organizovan način i da obilježavamo sve značajne datume koje su pripadnici Specijalne brigade policije, tokom rata u cijeloj Republici Srpskoj, obilježavali u borbama - rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Ratni komandant Sedmog specijalnog odreda policije Republike Srpske Zlatko Brdar rekao je da će se osnivačkom skupštinom povezati sve organizacione jedinice odreda koje egzistiraju u svojim mjestima.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da su pripadnici Specijalne brigade policije MUP-a elitni borci Vojske Republike Srpske, dodavši da zbog toga trebaju da zauzimaju posebno mjesto u BORS-u kao cjelini i da tamo imaju svoje predstavnike.

- U ovom trenutku to je i izraz jedinstva boraca, kada nam je jedinstvo potrebno. Borci su u tome uvijek prednjačili i nadamo se da ćemo biti primjer i drugima - rekao je Savčić.

Savčić je dodao da se ovim i autoritet BORS-a i boračke populacije u cjelini diže na veći nivo i da se, u organizacionom smislu, Specijalnoj brigadi policije odaje ogrmno priznanje za njen doprinos u stvaranju Republike Srpske.