latinica  ћирилица
25/09/2017 |  17:03 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Pecarski: Mogu da budem lider Partizana

Košarkaš Partizana Marko Pecarski priznaje da je ispunio san potpisivanjem ugovora sa "crno-bijelima" i tvrdi da mu ne bi smetalo da dobije ulogu lidera ekipe, iako ima samo 17 godina.
Košarkaš Partizana Marko Pecarski - Foto: RTS
Košarkaš Partizana Marko PecarskiFoto: RTS

Pecarski je nedavno iz minhenskog Bajerna došao u Partizan, sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

"Koristim svaku priliku koju dobijem od trenera Miroslava Nikolića. Ako mi da ulogu lidera ili ne, davaću maksimum u svakom trenutku. Ne plašim se odgovornosti. Zapravo, to mi odgovara. Muta voli da da šansu mladim igračima, tako da vjerujem da ću imati svoju minutažu", rekao je Pecarski novinarima u Beogradu.

"Partizan je veliki klub. Imamo mladu ekipu i biće nam potrebno vrijeme. Polako se uigravamo i vjerujem da ćemo biti sve bolji, kako sezona bude odmicala i da ćemo na kraju biti zadovoljni", ocijenio je Pecarski.

On je istakao da mu se time ispunio jedan od tri velika sna koja ima.

"San mi je bio da igram u Partizanu. Drugi je da budem u NBA ligi, a treći reprezentacija Srbije. Gledaću sezonu po sezonu. Sada mi je najbitnije da se što bolje pokažem, a ekipa ostvari što bolji rezultat", kazao je Pecarski.

Njegov otac Miroslav igrao je za Partizan, a Marko je rekao da za taj klub oduvijek navija.

"Sjajan je osjećaj znati da ti je otac igrao tu i da je prolazio kroz to kroz šta ti prolaziš. To daje posebnu čar tome što igram u Partizanu", rekao je Pecarski.

On je rekao da se navikava na pažnju koju dobija od kada je došao u Partizan.

"Kada si igrač Partizana, koji je najveći srpski klub, normalno je da dobijaš pažnju. To je normalno i ne smeta mi", istakao je Pecarski.

Pecarski je debitovao za Partizan na nedavno završenom Superkupu Јadranske lige, koji je prošle nedjelje održan u Baru.

Izvor: RTS