latinica  ћирилица
26/09/2017 |  07:55 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Savjet ministara BiH o evropskim integracijama

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da razmatra Informaciju o programu integrisanja BiH u EU, urađenim pripremama i preduslovima za početak njihove izrade.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da su na dnevnom redu sjednice informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi sa upravljanjem procesom evropskih integracija i informacija o pripremi sektorskih planskih dokumenata za IPA dva za period 2018–2020.

Na dnevnom redu je i informacija o podnesenom zahtjevu "Hrvatske elektroprivrede" za mirno rješenje spora protiv BiH u vezi sa investicijom "Hrvatske elektroprivrede" u izgradnju "Rudnika i termoelektrane Gacko" u skladu sa sporazumom vlada tadašnjih jugoslovenskih republika BiH i Hrvatske o recipročnom unapređenju i zaštiti ulaganja i Ugovorom o energetskoj povelji.

Pred ministrima će se naći Specijalni izvještaj o položaju i slučajevima prijetnji novinarima u BiH i prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o Јavnom radiotelevizijskom sistemu u BiH.

Biće riječi o informaciji o provođenju Akcionog plana FATF-a - međudržavnog tijela koje ima za cilj da razvija i unapređuje mere i radnje za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Na dnevnom redu je i informaciji o Planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2018. godinu.

Pred ministrima će se naći i prijedlog sporazuma o saradnji između Savjeta ministara BiH i nevladinih organizacija u BiH.

Savjet ministara će razmotriti i informaciju o donošenju i realizovanju odluke o korištenju sredstava za izmirenje obaveze po Ugovoru o kreditu za Projekat obnove stambenih jedinica za raseljena lica, zaključenim sa Saudijskim fondom za rekonstrukciju i razvoj.

Izvor: SRNA