latinica  ћирилица
26/09/2017 |  23:26 ⇒ 23:30 | Autor: RTRS

LŠ: Real pokorio Dortmund, Liverpulu samo bod u Moskvi! (FOTO)

Bešiktaš je prvi u grupi G poslije pobjede nad Lajpcigom. Totenhem, Sevilja, Napoli i Siti lako slavili u drugom kolu Lige šampiona.
LŠ: Borusija - Real - Foto: Getty Images
LŠ: Borusija - RealFoto: Getty Images

Poslije šest neuspjelih pokušaja, sedmi je konačno bio srećan za madridski Real. Konačno je "kraljevski klub" uspio da dođe do pobjede u Dortmundu-3:1.Poveli su Madriđani preko Bejla u 18. minutu, Ronaldo je na asistenciju Velšanina u 50. uvećao vođstvo, da bi Obamejang četiri minuta kasnije vratio nadu. Uslijedili su promašaji Gecea i Obamejanga, a kazna je stigla u 79. minutu poslije idealnog pasa u prostor Modrića i sjajne egzekucije Portugalca.

Totenhem je opravdao ulogu favorita i u Nikoziji sa 3:0 savladao APOEL. Nezaustavljiv je bio Hari Kejn koji je postigao het-trik. Sada Real i Totenhem imaju po šest bodova u grupi H, dok Borusija i APOEL nemaju nijedan.

Rutinske pobjede su u grupi F ostvarila dva glavna favorita-Mančester siti i Napoli. "Građani" su na svom terenu savladali Šahtjor sa 2:0. S obzirom na broj šansi i promašen penal Aguera gosti ih Donjecka su dobro prošli na ovom susretu.

Mančester siti - Šahtjor (Foto: Getty Images)

U Napulju je rezultat bio 3:1. Insinje u sedmom i Mertens u 49. minutu su donijeli lijepu prednost svom timu. Međutim, Gulam je u 68. minutu nesmotreno reagovao, skrivio penal, a Tornstra preuzeo odgovornost. Pepe Rejna je to "pročitao" i sjajnom intervencijom spriječio pogodak. Surovo je to kaznio Kaljehon svega dva minuta kasnije, ali su gosti u trećem minutu nadoknade uspjeli preko Amrabata da stignu do počasnog pogotka. U grupi F Siti ima šest, Šahtjor i Napoli po tri boda, a Fejenord nema nijedan poen.

Po završetku prošle sezone je Јirgen Klop imao dva zadatka, da popravi užasnu defanzivnu liniju i da pronađe rješenje za klubove koji se dobro brane. Ni na jedno do sada nije uspio da odgovori. U Moskvi je njegov tim osvojio samo bod protiv Spartaka (1:1).

Ovog puta gol nije bio toliko greška odbrane koliko fenomenalno izvedenog slobodnog udarca Fernanda u 23. minutu. Osam minuta kasnije je sjajan dupli pas Manea i Kutinja i odlična realizacija Brazilca donijela izjednačenje, ali je to bilo to. Stvarali su šanse, imali šuteve ka golu, ali lopta nije završila u mreži. Treba dodati i da je golman domaćeg tima Rebrov napustio igru u 68. minutu zbog povrede.

Remi u prestonici Rusije je znala da iskoristi Sevilja. Oni su pred svojim navijačima lako i ubjedljivo savladali Maribor (3:0). Blistao je Ben Јeder koji je postigao sva tri pogotka za svoj tim. Španski klub je sada prvi u grupi E sa četiri boda, dok Liverpul i Spartak imaju po dva, a Maribor jedan.

Liga šampiona (Foto: Getty Images)

Poslije dva kola u grupi G Bešiktaš, za koji igra srpski štoper Duško Tošić se nalazi na prvoj poziciji sa šest bodova. Turski klub je u Istanbulu savladao Lajpcig sa 2:0. Babel je doveo domaći tim u vođstvo u 11. minutu poslije odličnog dodavanja Taliske. A, u 43. minutu je Kvarežma sjajno centrirao, Taliska glavom smjestio loptu u gol. Tošić je odigrao svih 90 minuta. Treba dodati i da je meč na kratko bio prekinut zbog nestanka struje.

U drugom meču pomenute grupe Monako je pred svojom publikom lako i ubjedljivo izgubio od Porta-0:3. Abubakar je dva puta tresao mrežu Benalja, a konačan rezultat je u završnici postavio Lajun. Crnogorski napadač Stevan Јovetić je cio meč presjedio na klupi. Porto sada ima tri boda, a Lajpcig i Monako po jedan.

Rezultati svih mečeva drugog kola LŠ:

APOEL – Totenhem 0:3
Bešiktaš-Lajpcig 2:0
Dortmund-Real 1:3
Mančester siti-Šahtjor 2:0
Monako-Porto 0:3
Napoli-Fejenord 3:1
Sevilja-Maribor 3:0
Spartak-Liverpul 1:1

Izvor: Večernje novosti