latinica  ћирилица
05/10/2017 |  22:09 | Autor: RTRS

Direktor FSB: Rusija se nije miješala u američke izbore

Rusija se nije miješala u izbore za predsjednika SAD, kao ni u poslove drugih suverenih država, izjavio je Aleksandar Bortnjikov, direktor Federalne službe bezbjednosti Rusije ,nakon sastanka šefova obav,eštajnih službi stranih zemalja-partnera FSB.
FSB (Foto: Sputnik/Evgeniй Odinokov) -
FSB (Foto: Sputnik/Evgeniй Odinokov)

Bortnjikov je potvrdio da je kontaktirao sa bivšim direktorom CIA o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore.

- Razgovarao sam sa njim i, osim drugih pitanja, DŽon Brenan pokrenuo je i to pitanje. Ali ono je pokrenuto sa stanovišta verzije, kao pretpostavka. Naš stav je nedvosmislen: u ono što se dešavalo ili se dešava na teritoriji SAD ili drugih država, Rusija se nikad nije miješala, ne miješa se i neće se miješati u poslove suverenih država - naglasio je on.

On je dodao da je "to naš pristup: da pomažemo, ali da se ne miješamo". Kaže i da nisu prekidani "naši kontakti sa našim američkim partnerima, uprkos postojećim problemima".

- Postoje direktni kontakti između rukovodilaca obavještajnih službi, prvenstveno sa CIA. Oni se odnose ne samo na sirijsko pitanje, već i na pitanje borbe protiv terorizma uopšte - rekao je direktor FSB.

- Postoji pravilo da pomažemo jedni drugima u slučaju da postoje informacije koje ukazuju na moguće prijetnje. Taj princip poštujemo i mi i Amerikanci - naglasio je Bortnjikov.

U Krasnodaru jsu juče i danas razgovarali direktori obavještajnih službi, agencija za bezbjednost i za sprovođenje zakona stranih zemalja-partnera FSB Rusije. Na međunarodnom sastanku učestvovali su predstavnici 117 delegacija iz 76 zemalja, kao i predstavnici UN, EU, ŠOS i ZND.

Izvor: Sputnjik