latinica  ћирилица
07/10/2017 |  20:45 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Aktiv žena SNSD posjetio Pedijatriju bolnice u Bijeljini (VIDEO)

Povodom Nedjelje djeteta, Aktiv žena SNSD-a iz Bijeljine posjetio je Pedijatriju bijeljinske bolnice.
Aktiv žena SNSD posjetio Pedijatriju bijeljinske bolnice - Foto: RTRS
Aktiv žena SNSD posjetio Pedijatriju bijeljinske bolniceFoto: RTRS

Natalitet je u opadanju i prvi korak ka rješavanju tog problema jeste odluka Vlade Republike Srpske da uvede naknadu za nezaposlene porodilje u iznosu od 405 maraka.

Briga o djeci treba da bude kontinuirana, rekla je Tanja Bošnjaković, predsjednica Aktiva žena.

"Prva sedmica oktobra svima nama treba da je prioritet jer je ona posvećena našoj djeci, koja su naša budućnost i u koju moramo ulagati", istakla je Bošnjakovićeva.

Ona je upozorila da se ukidanje naknada djeci sa posebnim potrebama ne smije dozvoliti ili, kako je rekla, da se djeci koja su izuzetno talentovana onemogući odlazak na neka takmičenja samo zato što nemaju određena finansijska sredstva.

"Uvijek moramo da radimo na pomoći djeci, ne samo u prvoj sedmici oktobra", rekla je Bošnjakovićeva novinarima.

Ona je napomenula da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da se naknade od 2018. godine za nezaposlene porodilje svakog mjeseca isplaćuju u iznosu od 405 KM.

"Očekujemo da će ovo pomoći podizanju nataliteta, jer smo svjesni da je u opadanju, te je neophodno svakodnevno da razmišljamo i radimo kako bismo to spriječili", rekla je Tanja Bošnjaković.

Pomoćnik direktora Bolnice za medicinska pitanja Mikajlo Lazić istakao je, uz zahvalnost ženama SNSD-a, da su djeca najranjivija kategorija, ali i najugroženija, te da svako skretanje pažnje na djecu, naročito bolesnu, doprinosi da se prava djece unapređuju.