latinica  ћирилица
09/10/2017 |  18:06 | Autor: RTRS

Incident u Prištini: Tačijeva izjava poslije koje je britanski ambasador napustio salu

Ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O′Konel napustio je danas salu u Prištini, nakon što je kosovski predsjednik Hašim Tači rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data Kosovu, prenose prištinski mediji.
Tači (Foto:AP Photo/ Visar Kryeziu) -
Tači (Foto:AP Photo/ Visar Kryeziu)

Na predstavljanju izvještaja "Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo", Tači je ocijenio da je formiranje Specijalnog suda "kap pravde u moru nepravde", navodi Radio KiM.

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio da je "borba OVK bila pravedna".

Tači je rekao da taj sud neće suditi o zločinima "koje su počinili Srbi" tokom sukoba na Kosovu.

"Kosovo je održalo svoju riječ, a međunarodna zajednica nije", rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz Ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsjednika Tačija u smeru pomirenja i pravde, ali da je O′Konel "morao da napusti salu".

U saopštenju britanske ambasade se navodi da je ambasador prošle nedjelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izvještaja bilo u tom cilju.

Izvor: Sputnik