latinica  ћирилица
13/10/2017 |  15:30 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Vukosavlje u januaru konačno dobija ambulantu (VIDEO)

Najkasnije 5. januara iduće godine, u opštini Vukosavlje počeće sa radom Ambulanta za potrebe primarne zadravstvene zaštite, dogovoreno je prilikom potpisivanja ugovora između načelnika opštine Borislava Rakića i Ljubomira Perića, vlasnika Zdravstvene ustanove „Kuća zdravlja“ iz Bijeljine. Vukosavlje je do sada bila jedina opština u Srpskoj koja nije imala ambulantu.
Ambulanta u Vukosavlju -
Ambulanta u Vukosavlju

Kako je dogovoreno, u zgradi koja je izgrađena za te namjene prije dvije godine, radiće dvije ambulante porodične medicine, ginekološka i stomatološka ambulanta, savremena laboratorija i apoteka.

Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje, ističe da su njegovi stanovnici konačnu zaslužili ovaj vid zaštite i i da će na karti RS zdravstvene zaštite konačno biti i Vukosalje.

Iz bijeljinske „Kuće zdravlja“ uvjeravju da će građani Vuksavlja dobijati sve usluge zdravstvene zaštite kao u svim domovima zdravlja Srpske što je Vlada Srpske, Ministarstvo zdravlja i Fond zravstvenog osiguranja garantovalo u procesu pružanju zdravstvene zaštite bez dodatnih opterećenja.

Zdravstvena ustanova iz Bijeljine uložiće oko 150.000 maraka u savremenu opremu. U ovoj ambulanti biće zaposleno desetak zdravstvenih radnika, uglavnom iz Vukosavlja i Modriče.