latinica  ћирилица
14/10/2017 |  11:04 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Saobraćaj bez većih zastoja

Danas će se prevoziti vangabaritni teret na relaciji naselje Podgora /Banjaluka/ - kamenolom Ljubačevo, pa se vozači na ovoj dionici pozivaju na oprezniju vožnju i poštovanje uputstava ovlaštenih lica iz pratnje, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.
Pale - tunel Kalovita brda - Foto: SRNA
Pale - tunel Kalovita brdaFoto: SRNA

U Banjaluci zabranjen je saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, preko Zelenog mosta, te svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

U tunelu Kalovita Brda na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale saobraćaj je potpuno obustavljen zbog sanacionih radova i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina–Glavičice /ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na magistralnom putu na dionci Lončari-Brčko jedan-Brčko dva-Donja Bukovica, zbog čega dolazi do izmjena u režimu saobraćaja.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i rehabilitaciji kolovoza na dionici magistralnog puta u Nevesenju u gradskoj zoni, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

U mjestu Ljubačevo i na dionici puta Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. Ova zabrana se ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem od Sopotnika do Drinjače.

U Federaciji BiH u toku su radovi na izgradnji pješačkog prolaza ispod magistralnog puta kod mosta u Konjicu, zbog čega se saobraćaj na ovom lokalitetu odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na istom magistralnom putu na lokalitetima Donji Hadžići i Drivuša, zbog izgradnje pristupnih puteva tokom dana saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na prelazu Stara Gradiška-Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

Izvor: SRNA