latinica  ћирилица
14/10/2017 |  12:47 | Autor: RTRS

Proslavljena slava crkve u Podrašnici

U Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Podrašnici kod Mrkonjić Grada, danas su sveštenici Bihaćko-petrovačke eparhije povodom slave hrama služili svetu liturgiju.

Nakon liturgije služen je parastos i položeno cvijeće na Spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata ovog kraja.

Svečanosti je prisustvovao i predstavnik Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Blaško Kaurin, te načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić.

Kaurin je čestitao mještanima slavu hrama i izrazio zadovoljstvo što u ime ministra rada i boračko-invalidske zaštite Milenka Savanovića prisustvuje današnjem velikom prazniku.

- Podrašnica je malo mjesto sa čestitim i poštenim ljudima. Ova crkva, spomenik pogunulim borcima i Spomen-česma solunskim dobrovoljcima koja se nalazi u porti hrama, govore da su se ovdje ljudi rađali i živjeli za slobodu - rekao je Kaurin.

On je istakao da se čovjek u teškim trenucima okreći vjeri, njome hrani dušu i opstaje kao čovjek.

- Crkva Pokrova Presvete Bogorodice je dokaz naše ljubavi prema vjeri i naše utočište u zlim, ali i dobrim vremenima - istiakao je Kaurin.

Svečanost je nastavljena u parohijskoj sali gdje je poslužena "trpeza ljubavi", dok su u kulturnom dijelu nastupali članovi KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić" iz Mrkonjić Grada.

Izvor: SRNA