latinica  ћирилица
17/10/2017 |  10:09 | Autor: RTRS

Zadužbina "Petar Kočić" na Sajmu knjiga u Beogradu

Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka-Beograd predstaviće svoja najnovija izdanja na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji počinje 22. oktobra.
Srpska na Sajmu knjiga u Beogradu (arhiv) - Foto: RTRS
Srpska na Sajmu knjiga u Beogradu (arhiv)Foto: RTRS

"Na štandu će biti predstavljeno gotovo 200 naslova, od kojih posebno ističemo knjige `Zbogom Austrijo!` Vojislava Maksimovića, `Sveća iznad Јeniseja` Viktora Astafjeva, `Čitati, šta drugo` Mihajla Pantića, `Okean Dunav` Vase Pavkovića i druge", saopšteno je iz Zadužbine.

Na Sajmu će biti izložene i knjige "Razvoj duhovnog života u Bosni pod uticajem turske vladavine" Ive Andrića, "Petar Kočić i njegovo doba" Branka Čubrilovića, kao i "Pisma iz Norveške i drugi putopisi" Isidore Sekulić.

Iz Zadužbine "Petar Kočić" navode da su ova djela predstavljena i na nedavnom sajmu knjiga u Frankfurtu, gdje su posebnu pažnju izazavala izdanja iz biblioteke "Prevodi", kao što su dvojezične antologije njemačke, austrijske, engleske, američke, poljske i grčke poezije.

U Frankfurtu su predstavljene i knjige "Doživljaji mačka Toše" Branka Ćopića na srpskom i ruskom jeziku, kao i duodrama Dragana Velikića "Montevideo" na srpskom i njemačkom jeziku.

"Najveće interesovanje na sajmu u Frankfurtu izazvala su Sabrana djela Petra Kočića u jednoj knjizi. Ovakva djela ne izlaze često, već jednom u 100 godina. Ovaj sajam je pokazao da među našom dijasporom ne jenjava interesovanje za djela ovog velikog barda pisane riječi", poručili su iz Zadužbine.

Izvor: SRNA