latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:53 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Republički pravobranilac: Zaštiti imovinu Srpske (VIDEO)

U posjeti Istočnom Sarajevu danas je bio novoizabrani glavni republički pravobranilac Milimir Govedarica.
Republički pravobranilac Milimir Govedarica - Foto: RTRS
Republički pravobranilac Milimir GovedaricaFoto: RTRS

Cilj sastanka bio je upoznavanje glavnog republičkog pravobranioca sa situacijom na području Istočnog Sarajeva. Ako ima problema i nejasnoća, kako je rečeno, potrebno ih je zajednički rješavati. Tokom sastanka sa rukovodstvom grada i načelnicima gradskih opština istaknuto je da je zajednički interes zaštita imovine Republike Srpske, kao interesa njenih građana.

Posjeta novog republičkog pravobranioca prilika je da se konkretno razgovara o određenim pitanjima koja se tiču opština Istočnog Sarajeva, ističu u gradskoj upravi koja ne krije zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa pravobranilaštvom Republike Srpske.

Miroslav Lučić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, kaže da je taj grad zadovoljni sa saradnjom u proteklom periodu, zato što je većina sporova u kojima je pravobranilaštvo zastupalo grad riješena u korist grada.

Dok se u gradskoj upravi nadaju dobroj saradnji i ubuduće, glavni republički pravobranilac koji je preuzeo dužnost prije nekoliko dana, podsjeća na zajednički interes.

- Moramo imati u vidu naš zajednički interes, a to je zaštita imovine Republike Srpske, kao interes građana Srpske. To je naš interes i naša obaveza. Nadam se da ćemo na ovom sastanku naći način da zajednički sagledamo i riješimo aktuelne probleme, a sve to za dobrobit interesa Republike Srpske, imovine i građana - naveo je Govedarica.

Za predstavnike Sokoca, kako ističu, najbitnije je da se riješe određene nejasnoće u vezi s uknjižavanjem poljoprivrednog zemljišta na Ravnoj Romaniji i još nekim lokacijama.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica kaže da je Ravna Romanija posebno važna zbog strateških planova opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo i republičkih planova, jer je tu planirana izgradnja etno sela i već su uložena  sredstava u zemljane radove.

Sokolac nema prroblema sa prodajom zemljišta i nekretnina, ističe Bjelica. Međutim, ta pitanja već odavno potresaju pojedine druge gradske opštine. Detalje o tome i evntualnom preduzimanju nekih konkretnih poteza novinari danas nisu saznali.