latinica  ћирилица
24/10/2017 |  11:06 | Autor: RTRS

Usvojeni zaključci o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2016.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH usvojila je danas zbirno mišljenje o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2016. godinu s prijedlogom zaključaka.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

U zaključcima se predlaže da Predstavnički dom prihvata 73 izvještaja finansijske revizije institucija BiH za 2016. godinu, od kojih je za 63 finansijsko poslovanje ocijenjeno revizorskim pozitivnim mišljenjem i pozitivnim mišljenjem sa isticanjem predmeta, a za 10 mišljenjem s rezervom sa skretanjem pažnje.

Predlaže se da Predstavnički dom obaveže rukovodstvo 40 institucija BiH, čije je finansijsko poslovanje u 2016. godini ocijenjeno revizorskim pozitivnim mišljenjem na preduzimanje svih potrebnih mjera iz nadležnosti svake institucije posebno, da bi se izbjegle dalje posljedice.

U zaključcima se navodi da je potrebno da svaka od 10 institucija sa mišljenjem sa rezervom sa skretanjem pažnje hitno pristupi evidenciji preduzetih aktivnosti i mjera na sprovođenju preporuka predsatavljljenih u revizorskom izvještaju za 2016. godinu.

Izvor: SRNA