latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:18 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Papa opomenuo biskupe i vjernike da za vrijeme molitve ostave telefone

Papa Franjo opomenuo je danas biskupe, sveštenike i hodočasnike da ostave svoje mobilne telefone i rekao da je misa vrijeme za molitvu, a ne za slikanje.

"U jednom trenutku sveštenik koji vodi ceremoniju kaže - `Uzdignite svoja srca`, a ne - `Uzdignite svoje mobilne telefone i slikajte`", rekao je papa u redovnom sedmičnom obraćanju vjernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Papa Franjo je dodao da vidi "mnogo podignutih telefona" kada vodi misu na otvorenom ili u bazilici i da to rade "ne samo vjernici, nego i sveštenici i biskupi", prenio je AFP.

Poglavar Rimokatoličke crkve ima 14 miliona pratilaca na svom nalogu na "Tviteru", na koji se često postavljaju slike poglavara Katoličke crkve sa oduševljenim mladim hodočasnicima.

On je u februaru pozvao mlade da ostave svoje mobilne telefone dok su za porodičnom trpezom i upozorio da odumiranje direktne konverzacije licem u lice može da ima teške posljedice po društvo i da, čak, uzrokuje rat.

Papa je rekao da su internet, društvene mreže i SMS poruke "Božiji dar" i da ih treba koristiti mudro. On je pokušao da uvjeri mlade da zamijene svoje pametne telefone džepnim izdanjima Biblije.

Izvor: Srna