latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:12 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

DNS obilježio krsnu slavu (VIDEO)

DNS planira da na opštim izborima osvoji 12 do 15 poslaničkih mjesta u Narodnoj skupštini Srpske i dva u Predstavničkom domu parlamenta BiH, rečeno je na obilježavanju krsne slave DNS-a. Predsjednik stranke Marko Pavić očekuje i da će DNS, ispred vladajuće koalicije, imati kandidata ili za predsjednika Srpske, ili za člana Predsjedništva BiH.
DNS obilježio krsnu slavu - Foto: RTRS
DNS obilježio krsnu slavuFoto: RTRS

DNS nikada neće priznati da se vlast mijenja na ulici, ili pištaljkama u skupštini, nego samo na izborima, poručio je Pavić. Nastavljaju, kaže, sa politikom konsenzusa, dogovora i unapređenja života svih građana.

"Ne želimo da se blokada vlasti sa nivoa BiH prenese u Srpsku i sigurno je da to nećemo dozvoliti. Oni koji pokušavaju reći da je kriza u Srpskoj varaju se, jer tamo gdje se odluke donose skupštinskom većinom nema krize", ističe Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Pavić kaže da je pogrešno prenesen njegov stav o glasanju o suspendovanju referenduma u Skupštini, precizirajući da bi DNS bio sa svima koji bi glasali za referendum, pa i sa opozicijom.

Predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović demantovao je da je američka ambasadorka, Morin Kormak, prijetila sankcijama zbog tačke o referendumu.

"Vi znate da je zahtjev za povlačenje odluke došao mnogo prije nego je ambasadorka bila kod nas u posjeti, nekoliko dana. To je bio stav vladajućih stranaka da se to uradi", rekao je Čubrilović.

Obilježavanju krsne slave DNS-a, uz premijerku Željku Cvijanović, prisustvovali su i drugi zvaničnici iz javnog i političkog života Srpske i Srbije.

Lider Nove Srbije, Velimir Ilić kaže da ga sa Pavićem veže dugogodišnje prijateljstvo, a da je sa Čubrilovićem sarađivao dok je bio ministar.

Pavić se osvruno i na istupe predsjednika Ujedinjene Srpske i potpredsjednika Skupštine, Nenada Stevandića, rekavši da DNS ne podržava njegovu politiku, ali da se nada da njegovo djelovanje neće naštetiti koalciji sa SNSD-om.

Predsjednik Dodik ističe da u koaliciji nema nikakvih problema.