latinica  ћирилица
08/11/2017 |  19:33 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

Sat vremena sa Radojičićem na društvenim mrežama (VIDEO)

Prateći razvoj tehnologije, političari sve češće sa građanima komuniciraju na društvenim mrežama. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić po tome je odavno prepoznatljiv, a na prvu godišnjicu manadata, direktno je odgovarao na pitanja građana.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je danas odgovarao na više od 200 pitanja koja su na njegov Fejsbuk ili Tviter nalog pristigla u sat vremena. Gradonačelnik kaže da je svakodnevno u kontaku s građanima, te da je ovakva komunikacija i te kako korisna.

- Sve je veći broj korisnika društvenih mreža. Mnogo ljudi je na Fejsbuku, Tviteru i drugim mrežama, a to se vidjelo i po ovome danas. Sat vremena odgovarao sam na pitanja, uglavnom o komunalnoj problematici. Očekivano, bilo je dosta pitanja, poput onih kada će u nekoj ulici biti rješena rasvjeta i slično - rekao je Radojičić.

Oni koji nisu imali priliku da gradonačelnika pitaju na društvenim mrežama, učinili su to pred kamerom RTRS-a. Pitaju gradonačelnika šta će biti sa problemom grijanja.

Radojičić kaže da je ovo pitanje i danas bilo jedno od najčešćih. Opravdanje ima jer se, kaže, radi o velikom projektu.

- Izgradnja toplane za šest mjeseci će biti rekordna, to nije šporet, to je termoelektrana od 50 megavata sa svojom kompletnom tehnikom, finansijskom i pravnom stranom. Svaki dan možete vidjeti da se radi na instalaciji opreme, kako bi nova toplana što prije počela sa radom i građani bili zadovoljni grijanjem - naveo je Radojičić.

Budu li nezadovoljni, sada znaju da svaki problem gradonačelniku mogu prijaviti i na društvenim mrežama.