latinica  ћирилица
09/11/2017 |  12:36 | Autor: RTRS

Malešević: Odobrenje za proširenje školskog objekta "Branko Radičević"

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević dao je podršku i odobrenje za proširenje kapaciteta objekta banjalučke Osnovne škole "Branko Radičević", kao rješenje pitanja nedovoljnog prostora u ovoj ustanovi koja je po broju učenika najbrojnija u Srpskoj.
Dane Malešević - Foto: RTRS
Dane MaleševićFoto: RTRS

Ovaj problem je iznesen tokom razgovora Maleševića i direktora te škole Darije Mićić, predstavnika Savjeta roditelja, te načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport banjalučke Gradske uprave Dragana Banjca, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Ministarstvo kontinuirano ulaže u poboljašanje uslova rada u svim osnovnim školama u Srpskoj i u skladu sa prioritetima. Pitanje dogradnje te škole svakako je jedno od prioritetnijih u ovom trenutku i kao takvo će biti predstavljeno Vladi Republike Srpske kod razmatranja novog budžeta", rekao je Malešević.

Istakavši da je osnovni cilj na kojem insistira Ministarstvo prosvjete i kulture kvalitetan vaspitno-obrazovni proces, on je ocijenio da bi u slučaju OŠ "Branko Radičević" adekvatni prostorni kapaciteti predstavljali doprinos ukupnom kvalitetu nastave.

Tokom sastanka razgovarano je i o eventualnom redefinisanju upisnih područja na području Banjaluke i kasnijim mogućnostima rasterećenja ove škole u korist drugih škola sa područija grada koje pohađa znatno manji broj učenika.

Izvor: SRNA