latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:06 ⇒ 11:09 | Autor: RTRS

Vrijeme dokazivanja: Kinezi će prvi vidjeti mundijalsku Srbiju

Fudbalska reprezentacija Srbije, predvođena vršiocem dužnosti selektora Mladenom Krstajićem i osvježena momcima koji su budućnost srpskog fudbala, će u meču sa Kinom (12.35) poslije osam godina osjetiti draž pripremnih duela pred Svjetsko prvenstvo.
Fudbalska reprezentacija Srbije - Foto: blic.rs
Fudbalska reprezentacija SrbijeFoto: blic.rs

Meč jeste prijateljskog karaktera, ali "orlovi" bi, kao ekipa koja je ovjerila mundijalsku vizu, trebalo da pokažu karakter.

- Svaki je meč važan. Bez obzira što je duel prijateljski, treba držati nivo. Igramo protiv ne tako jake reprezentacije, pošto im je liga jača od nacionalnog tima, ali to je velika zemlja, što susretu daje značaj. A poslije žrijeba, kada budemo znali rivale na Mundijalu, treba napraviti sistem i igru - kaže za "Blic" Milorad Kosanović, trener Napretka, čovjek koji je u Kini ostavio dubok trag vodeći Dalijan, Vuhan i Šijan.

Milinković Savić, Živković, Grujić i Radonjić treba da pokažu klasu.

- Odlično je što su pozvani. Treba im pružiti priliku i postepeno ih uvoditi u priču. Kvalifikacije sada treba zaboraviti. Mada, mi nismo imali ni tim ni igru, pa smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Sada, sa mlađima u timu, povećava se i broj mogućnosti da se pravi neka kombinacija kada je igra u pitanju - zaključio je Kosanović.

Slično razmišlja i Dragan Okuka, nekadašnji trener Đansua, Čangčuna i Tjenđina.

- Očekivano je bilo da se priključe mladi. Trebalo bi svi da vjerujemo u njih. Oni samo kroz mečeve mogu da stasavaju. Tu mislim na Živkovića, Grujića i Radonjića, a posebno na Sergeja - kaže Okuka za "Blic".

Izvor: Blic