latinica  ћирилица
15/11/2017 |  14:37 ⇒ 14:38 | Autor: RTRS

Stefanović: Izetbegović nesumnjivo želi nezavisno Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović smatra da ono što je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao o Kosovu i Metohiji ne vodi u dobrom pravcu i da se iz njegove izjave vidi samo to da on želi da Kosovo i Metohija budu nezavisni.
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs) -
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs)

"Po meni, suština nije izmenjena, a da li je semantika drugačija, potpuno je svejedno. Јa sam video iz njegove izjave, iz ponovljene izjave, te iz njegove izjave o njegovoj izjavi, da on ima želju da Kosovo i Metohija budu nezavisni. On kaže - `nisam rekao da, nego nadam se da da`. Nijednog trenutka se ne dovodi u sumnju da on želi da Kosovo bude nezavisno", rekao je Stefanović.

On je naveo da do sada nije čuo da je Izetbegović to rekao na takav način, "veoma direktno i u kapacitetu člana Predsjedništva BiH", te da zvaničnici Srbije nisu reagovali na izjavu nekog opozicionog političara ili nekog ko ne nosi takvu vrstu odgovornosti, već na izjavu predstavnika vlasti, prenose beogradski mediji.

"Mi reagujemo u želji da očuvamo stabilnost. Niti ste videli neku našu ishitrenu reakciju, niti smo koristili neke teške reči, niti smo posegli za nečim sličnim. Vrlo, rekao bih, ozbiljna i odmerena reakcija Srbije, koja samo upozorava da ovo ne vodi u dobrom pravcu", naglasio je Stefanović.

On je dodao da su zvaničnici Srbije reagovali na izjavu nekoga ko hoće da ima odnose sa Srbijom i to, kako sam kaže, najbolje odnose, te na izjavu nekoga ko svojom izjavom komplikuje odnose i u svojoj zemlji, i između dvije zemlje - Srbije i BiH.

Izvor: SRNA