latinica  ћирилица
15/11/2017 |  16:50 | Autor: RTRS

Slučaj "Јajinci": Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka iz njegove nadležnosti u slučaju oružja koje je prošle godine pronađeno nedaleko od porodične kuće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Јajincima, kod Beograda.
Pronađeno oružje u Јajincima (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) -
Pronađeno oružje u Јajincima (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

"Nakon sveobuhvatnih provjera koje su izvršile nadležne policijske službe, nije nađena zakonska osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično djelo iz nadležnosti tužilaštva", rekla je portparol ovog tužilaštva Tatjana Sekulić za Tanjug.

Prema njenim riječima, ovo je zaključak nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo radi utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za pronađeno oružje u Јajincima.

Ranije danas, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je novinarima da policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga u vezi sa oružjem pronađenim u Јajincima, ali da to ne znači da Ministarstvo unutrašnjih poslova nema određena saznanja i da ne radi na tome.

"Naravno, da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Insistiraću da se nastavi da se radi na tom slučaju kao što se radilo i do sada", naveo je Stefanović.

U Јajincima su krajem oktobra prošle godine u šumi nedaleko od Vučićeve porodične kuće pronađeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija.

Izvor: Srna