latinica  ћирилица
20/11/2017 |  19:16 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

Ruska podrška povećanju srpskog nataliteta

Ruski ministar za rad i socijalnu zaštitu Maksim Topilin je, u razgovoru sa premijerom Srbije Anom Brnabić, obećao da će pružiti svu moguću podršku resornim ministarstvima Srbije koja se bave temom nataliteta.
Bebe (ilustracija) -
Bebe (ilustracija)

Na sastanku u Beogradu posebna pažnja je posvećena temi demografije i pozitivnim iskustvima koja su dali programi za povećanje nataliteta u Rusiji, koja bi za Srbiju bili izuzetno značajni.

Brnabićeva i Topilin su razgovarali o zajedničkom projektu Srbije i Rusije u oblasti socijalne zaštite, nastavku saradnje u oblastima penzionog osiguranja i brige prema osobama sa invaliditetom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Dogovoreno je da bude nastavljen rad na pripremi sporazuma o socijalnoj zaštiti između Srbije i Ruske Federacije, koji bi trebalo da bude potpisan do kraja godine.

Brnabićeva je naglasila da je ovaj sporazum izuzetno značajan, imajući u vidu veliki broj građana Srbije radno angažovanih u Ruskoj Federaciji.

Brnabićeva i Topilin dogovorili su intenziviranje saradnje resornih ministarstava i nastavak rada na svim projektima koji su u interesu obje države.

Izvor: SRNA