latinica  ћирилица
21/11/2017 |  13:18 | Autor: RTRS

Lukač: General Mladić je zauvijek srpski heroj

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da očekuje da će presuda bivšem generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu biti nepravedna, ali da će general zauvijek biti srpski heroj i da srpski narod nikada neće zaboraviti šta je uradio za Republiku Srpsku.
Bijeljina - Lukač - Foto: SRNA
Bijeljina - LukačFoto: SRNA

Lukač je naveo da je to politička presuda, koju će srpski narod dočekati i primiti dostojanstveno.

"Svi već unaprijed znamo i očekujemo kakva će ona biti - nepravedna i prema generalu Mladiću i prema srpskom narodu, jer znamo da on nije ratni zločinac. On je bio naš general i komandant i takvog ćemo ga pamtiti", rekao je danas Lukač novinarima u Banjaluci.

On je dodao da ne očekuje nikakvo narušavanje javnog reda i mira u Republici Srpskoj, ali da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, u skladu sa svojim ovlaštenjima, sprovodi sve mjere na zaštiti javnog reda i mira.

Kada je riječ o pronađenom dokumentu Dejtonskog sporazuma, Lukač je rekao da nije u njegovoj nadležnosti da komentariše koliko dugo traje proces vještačenja originalnosti tog dokumenta.

"Kada se proces vještačenja završi, javnost će biti obaviještena da li je riječ o autentičnom dokumentu ili ne. Za sada, prema informacijama koje smo imali, tretirali smo ga kao originalan dokument, ali ćemo tek vidjeti šta će vještačenje pokazati", rekao je Lukač.