latinica  ћирилица
22/11/2017 |  14:50 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Lukač - Kravčik: Razvijati saradnju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ambasador Poljske u BiH Andžej Kravčik ocijenili su na današnjem sastanku u Banjaluci da je potrebno razvijati saradnju MUP-a Srpske i Poljske, te iskazali obostranu spremnost za uspostavljanje bilateralne saradnje u narednom periodu.
Banjaluka, Lukač - Kravčik - Foto: SRNA
Banjaluka, Lukač - KravčikFoto: SRNA

Ambasador Kravčik iskazao je interesovanje za političku situaciju u Republici Srpskoj i BiH, pri čemu je ministar Lukač istakao da je politička situacija zadovoljavajuća i stabilna, te da Vlada Republike Srpske redovno izvršava svoje obaveze, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Lukač je upoznao Kravčika o organizacionoj strukturi MUP-a Republike Srpske, ali i strukturi bezbjednosnih agencija na nivou BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske upoznao je ambasadora Poljske u BiH i o novinama koje su uvedene u sistem AFIS, kao i značaju rada Ministarstva na dostavljanju podataka u baze ovog sistema, ali i prednostima njihovog korištenja u radu policijskih agencija.

Govoreći o aktivnostima i istragama koje MUP Republike Srpske sprovodi na nivou regionalne i međunarodne saradnje, Lukač se osvrnuo i na saradnju sa Evropolom.

U saopštenju se navodi da se početkom naredne godine očekuje realizacija Sporazuma o upućivanju oficira za vezu u Evropol, kao i uspostavljanju zajedničke kontakt tačke u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Izvor: SRNA