latinica  ћирилица
23/11/2017 |  09:18 | Autor: RTRS

U Buenos Ajresu otvoren Trg Republika Srbija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić svečano je danas u Buenos Ajresu otvorio Trg Republika Srbija, koji se nalazi u jednom od najljepših kvartova glavnog grada Argentine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
Buenos Aires - Foto: Wikipedia
Buenos AiresFoto: Wikipedia


Svečanom otvaranju prisustvovala je prvi potpredsjednik Skupštuine Buenos Ajresa Karmen Poljedo, predstavnici srpske dijaspore u Argentini, vikarni episkop eparhije latinoameričke Kiril Bojović, kao i predstavnici diplomatskog kora akreditovanog u Argentini.

Šef srpske diplomatije je na svečanosti istakao važnost veza i saradnje Srbije i Argentine - prijateljske veze i tradiciju dobrih odnosa, koji krase dvije države i dva naroda.

Dačić je rekao da otvaranje Trga Republika Srbija predstavlja novu inspiraciju i pruža dodatni podsticaj daljem svestranom razvoju odnosa Srbije i Argentine u budućnosti.

Na Trgu Republika Srbija u Buenos Ajresu nalazi se i mural sa motivima Srbije i Beograda, koji su oslikali srpski umjetnici.

Dačić je naveo da je cilj da se tim muralom građanima Buenos Ajresa i svim posjetiocima bar djelimično približi Srbija, njene prirodne ljepote, kultura i istorija, prenose beogradski mediji.

Izvor: Srna