latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:19 ⇒ 24/11/2017 | 09:42 | Autor: RTRS

Konstituisan Odbor za proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predsjedavao je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj je konstituisan Odbor za proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske, te usvojen Program i Finansijski plan proslave.
Održana Prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske (Foto: http://www.predsjednikrs.net) -
Održana Prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske (Foto: http://www.predsjednikrs.net)

Programom proslave 9. januara – Dana Republike Srpske 2018. godine, kao i prethodnih godina, predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike.

U sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomenik banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Јelića.

Programom obilježavanja predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

Povodom proslave Dana Republike, 9. januara 2018. godine, predviđeni su Svečani defile na Trgu Krajine, Svečana akademija u sportskoj dvorani "Borik", te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjoj Luci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

Programom je predviđeno i tradiconalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko Distriktu.