latinica  ћирилица
25/11/2017 |  11:45 | Autor: RTRS

Drecun: Beograd neće uvoditi sankcije Moskvi

Član Odbora Narodne skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun poručio je na sastanku sa delegacijom Savjeta Federacije Rusije da Beograd neće uvoditi sankcije Moskvi.
Milovan Drecun - Foto: TANЈUG
Milovan DrecunFoto: TANЈUG

Drecun je istakao da se Srbija trenutno suočava sa izazovima o pitanju sankcija Rusiji i o pitanju Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, ali i uslovljavanjem članstva u EU priznanje nezavisnosti Kosova, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Drecun je ponovio da Srbija ima principijelan stav o pitanju strateškog partnerstva sa Rusijom, te je naglasio značaj koji podrška Rusije u UN daje Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

On je naveo i da se Srbija suočava sa globalnim bezbjednosnim izazovima kao što je međunarodni terorizam i ekstremizam i da nedvosmisleno pruža otpor i bori se protiv svih oblika kriminala.

Zamjenik predsjednika Komiteta za međunarodne poslove Savjeta Ruske Federacije Andrej Klimov informisao je članove Odbora da je Savjet Federacije osnovao Komisiju za zaštitu državnog suvereniteta i sprečavanje miješanja u unutrašnje poslove Ruske Federacije, sa isključivim ciljem odbrane i zaštite nacionalnog suvereniteta.

Klimov je predložio formiranje radne grupe Skupštine Srbije i uspostavljanje saradnje sa Komisijom, čime bi se na parlamentarnom nivou radilo na rješavanju bezbjednosnih izazova.

On je napomenuo da je stav Rusije o pitanju nezavisnosti Kosova nepromjenjiv i da Rusija poštuje evropski put Srbije.

Izvor: SRNA