latinica  ћирилица
01/12/2017 |  10:42 ⇒ 13:08 | Autor: RTRS

Počinje "Beogradska zima" (VIDEO)

U Beogradu počinje tradicionalna novogodišnja manifestacija "Beogradska zima" tokom koje će u decembru i januaru biti organizovani raznovrsni sadržaji za sve uzraste.
Beogradska zima - Foto: RTRS
Beogradska zimaFoto: RTRS

Organizatori najavljuju najbogatiji program dosada i ističu da će manifestacija i ove godine imati humanitarni karakter.

Trg otvorenog srca u centru grada, Trg bajki za najmlađe, mnogobrojni koncerti, predstave, spektakli - samo su dio programa "Beogradske zime".

U susret dočeku Nove godine biće održani koncerti Van Goga, Zane, Željka Samardžića, Ortodoks Keltsa i grupe Ničim izazvan, a u novogodišnjoj noći ispred Skupštine Srbije nastupiće Aca Lukas, Balkanika i Riblja čorba.

Organizatori se nadaju da će raznovrstan program privući i mnoge goste iz regiona i tako zaključiti godinu koja je za turizam grada bila rekordna.

- Sjajna manifestacija, u sjajnom trenutku, pravi potez za naš grad, s ciljem da što veći broj turista dođe, a i da naši sugrađani na pravi način dočekaju novu 2018. godinu, rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

"Beogradska zima" obuhvatiće i mnoge novitete, kao što su bal za penzionere i Park budućnosti na Beogradskom sajmu, jedan od najvećih projekata ove vrste u Evropi.

- Ovo je skup internacionalnih, kako se to danas moderno zove – influensera, jutjubera, gejmera...to je jedan svijet koji je danas u vrhu aktuelnosti kada su u pitanju najmlađi, istakao je Milenko Škarić (Skymusic corporation).

Od 4. do 28. januara prvi put će ispred Hrama Svetog Save biti postavljeno Božićno seoce sa raznovrsnim sadržajima.

Arhimandrit Stefan Šarić, nastojatelj Hrama svetog Save, rekao je da će tu biti raspjevana jelka kao i velika bina sa različitim sadržajima.

- Biće tu folklorni nastupi raznih izvođača, učestvovaće djeca sa posebnim potrebama, biće tu i fijakera, dodao je arhimandrit Šarić.

Za potpuni ugođaj tokom "Beogradske zime" biće otvorena i četiri klizališta, a organizatori očekuju veliku posjećenost manifestacije i dobru zabavu.