latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:36 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Djeca u Obilićevu dobila novo igralište

Na plaži kod Zelenog mosta u banjalučkom naselju Obilićevo danas je otvoreno novoizgrađeno igralište za koje je Unikredit banka izdvojila 50.000 KM.
Banjaluka, Radojičić i Pehar - otvoreno igralište za djecu - Foto: SRNA
Banjaluka, Radojičić i Pehar - otvoreno igralište za djecuFoto: SRNA

Igralište, površine 2.280 metara kvadratnih, svečano su otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Unikredit banke Gordan Pehar.

Unikredit banka uručila je i donaciju Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje koja će biti iskorištena za opremanje vrtića "Marija Mažar", saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema riječima Radojičića, Unikredit banka je partner Grada u više akcija i projekata, između ostalog vodili su konzorcijum koji je radio na restrukturisanju gradskog duga, a i jedan je od sponzora proslave novogodišnjih praznika u Banjaluci.

"Ovo igralište napravljeno je na plaži Abaciji, gdje Banjalučani tradicinalno borave ljeti. Vjerujem da će prvo djeca, a zatim i njihovi roditelji biti veoma zadovoljni", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

On je dodao da je sasvim izvjesno da će akcija biti nastavljena i u idućoj godini, jer je više igrališta u gradnji, u toku su razgovori sa novim donatorima i ima još lokacija za gradnju.

Direktor Unikredit banke Gordan Pehar izrazio je zadovoljstvo učešćem u akciji, navodeći da je, nakon mjesec dana gradnje, grad dobio još jedno igralište.

"Na igralištu smo kroz forme i oblike omogućili djeci sa različitim potrebama da imaju isti pristup igralištu i na taj način, poštujući visoke standarde inkluzivnosti, obezbijedili zadovoljstvo i igru na ovom prostoru", naglasio je Pehar.

Igralište na plaži kod Zelenog mosta planirano je za djecu od dvije do 12 godina i sadrži grupu različitih igračaka koje, između ostalog, služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanje straha od visine, a istovremeno pružaju zabavu i rekreaciju.

Pojedine sprave za igru prilagođene su djeci sa posebnim potrebama.

Izvor: SRNA