latinica  ћирилица
06/12/2017 |  14:05 | Autor: RTRS

"Crveno usijanje" na Enfildu

Fudbaleri Liverpula igraju protiv moskovskog Spartaka u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a pobjeda im garantuje prvo mjesto u grupi.
Liga šampiona: Sevilja - Liverpul - Foto: AFP
Liga šampiona: Sevilja - LiverpulFoto: AFP

Situacija u Grupi E je potpuno otvorena. Liverpul je prvi na tabeli sa devet bodova, dok Sevilja ima bod manje. Spartak je trenutno treći sa šest bodova, dok je Maribor odavno otpisan.

Atmosfera u Liverpulu će proključati ove noći. Liverpul želi da ovjeri prvu poziciju, ali može da ostane i bez Lige šampiona.

U prvom meču ovih rivala u Moskvi bilo je 1:1, što znači da Spartak ima šanse da se plasira u narednu rundu - za to mu je potrebna pobjeda ove večeri u Engleskoj.

To, naravno, neće biti nimalo lako. Liverpul ne zna za poraz u Ligi šampiona, ima dvije pobjede i tri remija, a posljednji je bio prilično šokantan.

"Crveni" su vodili na poluvremenu protiv Sevilje sa 3:0, ali su na kraju dobili samo bod i nisu završili posao već u pretposljednjem kolu.

A u Mariboru gostuje Sevilja. Ekipa iz Andaluzije ima "zicer", a zavisno od rezultata na Enfildu, Sevilja može i sa prve pozicije i sa druge u narednu rundu.

U Grupi E, Bešiktaš je siguran učesnik nokaut faze, ali je veliko pitanje ko će sa druge pozicije u narednu rundu a ko će se zadovoljiti Ligom Evrope.

Bešiktaš ima 11 bodova, a Porto i Lajpcig po sedam. Monako svega dva osvojena boda.

Porto dočekuje Monako, a Lajpcig će ugostiti Bešiktaš.

A u Grupi F, Šahtjor i Mančester siti imaju priliku da pomrse račune Napoliju.

Siti je prvi sa maksimalnih 15 bodova. Šahtjor drugi sa devet, dok Napoli ima šest. Poslljdnji je Fejenord bez bodova.

Šahtjor dočekuje "građane", dok Napoli gostuje u Roterdamu.

U grupi H, Totenhem je prvi sa 13 bodova, madridski Real je drugi sa deset, a treće je Borusija iz Dortmunda, koja ima razočaravajuću sezonu i ima dva osvojena boda iz pet mečeva.

Totenhem ima idealnu priliku da ovjeri prvo mjesto, pošto u Londonu igra protiv kiparskog APOEL-a, dok u Madridu igraju Real i Borusija.

Izvor: RTS