latinica  ћирилица
08/12/2017 |  18:45 | Autor: RTRS

Slovenija tuži Hrvatsku zbog nepoštovanja arbitražne presude

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne presude o granici između dve države u Piranskom zalivu, saopštio je šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec.
Piranski zaliv (Foto: dnevnik.ba) -
Piranski zaliv (Foto: dnevnik.ba)

Erjavec je to rekao nakon sastanka zvaničnika vladajuće koalicije, ali nije htio da iznosi detalje, prenosi zagrebačka N1.

Generalni sekretar slovenačke vlade Ljiljana Kozlovič rekla je da su u stalnom kontaktu sa Evropskom komisijom, ali da još nije poznato kad će u Sloveniju i Hrvatsku doći potpredsjednik komisije Frans Timermans koji je dobio zaduženje da posreduje između dvije države.

Kad je riječ o sastanku premijera Slovenije i Hrvatske, Mira Cerara i Andreja Plenkovića, ona je rekla da će do tog susreta dođi tek kad se riješi pitanje sprovođenja arbitraže.

Kozlovič je komentarisala i informaciju da je u Zagrebu ovih dana bio čelnik slovenačke opozicije i predsjednik Slovenačke demokratske stranke Јanez Јanša.

Јanšina stranka je članica je evropske političke grupacije narodnih stranaka (EPP) i on se odazvao pozivu da učestvuje na konferenciji EPP-a u Zagrebu, koja je održana o temi - Dijalog kultura između crkava i vjerskih institucija, koju je vodio predsjednik EPP-a DŽozef Dol.

Izvor: Tanjug