latinica  ћирилица
10/12/2017 |  11:19 ⇒ 11:39 | Autor: RTRS

U Kranju promovisan roman "Sivi kaput" Mihajla Orlovića

U organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Petar Kočić", u Kranju je promovisan roman "Sivi kaput" autora Mihajla Orlovića, srpskog književnika i novinara koji je do sada objavio više od 20 knjiga, romana, pjesama i priča.
Kranj, promocija romana "Sivi kaput" - Foto: RTRS
Kranj, promocija romana "Sivi kaput"Foto: RTRS

Roman "Sivi kaput" ili "Hronika jednog sjećanja" govori o autorovom djetinjstvu i o majci koju nije upoznao, a za koju ga vežu samo sjećanja na sivi kaput i toplinu koju bi osjećao ispod tog kaputa.

"Ovaj roman je mala avantura jednog dječaka, u koji je utkana priča mog djetinjstva, a način pisanja je veoma zanimljiv", rekao je Orlović i dodao da je ovo djelo pripremao cijeli život, a stavio na papir tek prije tri godine.

Orlović je dodao da je roman izuzetno dobro prihvaćen kod čitalačke publike, da je bio i nagrađivan, promovisan u više od 30 gradova Republike Srpske i Srbije, te da je roman doživio dva izdanja.

O romanu "Sivi kaput" publici su sinoć govorili i pjesnici koji žive i rade u Sloveniji.

Danas će se autor romana družiti sa djecom Srba koji žive u Ljubljani, pa će im tom prilikom govoriti o dječjoj književnosti, srpskom jeziku i tome kako nastaju književna djela.

Mihailo Orlović iz Banjaluke je i novinar, autor brojnih dokumentarnih filmova i reportaža, a trenutno radi na svom novom romanu pod nazivom "Vrtlog".

Izvor: SRNA