latinica  ћирилица
13/12/2017 |  13:46 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Davidović: Štićenicima Doma "Rada Vranješević" obezbijediti posao

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je danas da društvo treba da učini sve da štićenici Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" nakon školovanja dobiju posao.
Banjaluka - nikoljdanska priredba u Domu "Rada Vranješević" - Foto: SRNA
Banjaluka - nikoljdanska priredba u Domu "Rada Vranješević"Foto: SRNA

Davidovićeva naglašava da je izuzetno važno da djeca nakon izlaska iz ove ustanove dobiju zaposlenje i krenu u samostalan život.

"Kada su ekonomski nezavisni oni će sebi znati da organizuju život. To su mladi ljudi koji su dobili osnovu u ovoj ustanovi i svi zajedno treba da nađemo način da dobiju zaposlenje", rekla je Davidovićeva, koja je danas prisustvovala nikoljdanskoj priredbi povodom krsne slave Doma "Rada Vranješević".

Ona je navela da uprava Doma vodi računa o tome i neke od svojih štićenika koji završe fakultet zaposli u ovom domu kao vaspitače.

"Svi zajedno moramo još više pružiti podršku ovom domu", istakla je Davidovićeva i štićenicima Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" poželjela srećno odrastanje i predstojeće praznike.

Direktor Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut rekao je da u ovoj ustanovi trenutno boravi 87 djece, od beba do studenata.

"Trenutno imamo tri studenta, a ranije smo imali pet. Dva studenta su završila fakultet i vratili se u svoje opštine, gdje pokušavamo da im nađemo posao", napomenuo je Kajkut.

Navodeći da djeca uzrasta do tri godine mogu biti privremeno u ovakvim ustanovama, Kajkut kaže da se u Domu trenutno nalazi šestoro djece starosti do tri godine.

On je rekao da su predstavnicima sportskih kolektiva u kojima djeca iz Doma besplatno treniraju i kulturnih ustanova koje pružaju besplatne usluge štićenicima ovog doma danas uručeni pokloni i zahvalnice.

Izvor: SRNA