latinica  ћирилица
13/12/2017 |  14:13 | Autor: RTRS

Makron dolazi na Sanktpeterburški ekonomski forum

Predsjednik Francuske Emanuel Makron planira da učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu kao počasni gost, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Emanuel Makron (foto:POOL) -
Emanuel Makron (foto:POOL)

- Što se tiče zvanične inauguracije Trijanonskog dijaloga, ceremonija bi mogla da bude održana u okviru prvog zasjedanja zajedničkog koordinacionog savjeta u prisustvu lidera Rusije i Francuske“ - istakao je Lavrov.

- Odgovarajuća platforma biće održana iduće godine na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, u čijem radu planira da učestvuje, kako je najavljeno, francuski predsjednik Emanuel Makron kao počasni gost. Smatramo da će, u svakom slučaju, do ceremonije ruski i francuski koordinacioni savjeti biti spremni da predstave šefovima država konkretne planove i pripremni materijal - pojasnio je Lavrov.

Takođe je saopštio da se priprema prvi zajednički projekat u okviru Trijanonskog dijaloga, pod nazivom Grad budućnosti.

- Specifičnost razvoja društveno-ekonomskih, transportnih, tehnoloških i ekoloških aspekata života megalopolisa, monogradova i malih gradova postavlja nove savremene izazove za savremeno društvo. Objedinjavanje napora u cilju pronalaženja efikasnih rješenja za ove nasušne probleme predstavlja savršen početak rada foruma - dodao je ruski ministar.

Izvor: Sputnjik