latinica  ћирилица
14/12/2017 |  11:10 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

U toku završni radovi na izgradnji mosta u Krepšiću (VIDEO)

Na regionalnom putu Banjaluka – Bijeljina u brčanskom naselju Krepšić u toku su završni radovi na izgradnji mosta, koji je porušen tokom poplava 2014. godine.
Most u Krepšiću - Foto: RTRS
Most u KrepšićuFoto: RTRS

Projekat čija je vrijednost 692.000 maraka, pomogla je i Vlada Srpske sa 65.000 maraka.

Radovi na izgradnji mosta u Krepšiću u Brčkom, koji je odnijela naubujala rijeka Tinja 2014. godine počeli su krajem septembra. Kako je najavljeno, biće ispoštovan plan gradnje od 90 dana.

Miroslav Miškić, direktor Јavnog preduzeća Putevi Brčko, naglašava da će rok za izgradnju biti ispoštovan ako ih vrijeme posluži. Trenutno se radi na asflatiranju i uklapanju postojećeg puta sa putem na mostu, a ti radovi biće završeni već sutra kako bi, ističe Miškić, saobraćaj pustili na bajpas.

Riječ je o projektu koji je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku i za distrikt Brčko. Zbog proceduralnih prepreka, umjesto Republike Srspke, izgradnju mosta je preuzeo Distirkt, posredstvom Јavnog preduzeća Putevi Brčko.

"Mi smo u dogovoru sa Svjetskom bankom, zajedno sa Republikom Srpskom, koja je zapravo po odrđenim sporazumima sa tadašnjom Supervizijom bila nadležna za održavanje te dionice puta, kandidovali sredstva kod Svjetske banke za hitni oporavak od poplava.", rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Distrikta.

Most u Krepšiću treba biti završen do kraja ove godine. Zbog asfaltiranja pristupinih puteva mostu, saobraćaj kroz Krepšić trenutno je preusmjeren na zaobilazni put.