latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:59 | Autor: RTRS

Srbija - Uhapšena sedmočlana grupa krijumčara ljudima

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji četiri opštine uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su od marta do juna ove godine omogućile tranzit i nedozvoljen boravak na teritoriji Srbije za više od 100 ilegalnih migranata.
MUP Srbije (foto: mup.gov.rs) -
MUP Srbije (foto: mup.gov.rs)

Oni su uhapšeni kao članovi organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi i nedozvoljen prelaz državne granice.

Na području Beograda, Kragujevca, Aranđelovca i Rume uhapšeni su S.A. /39/, koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.V. /50/, M.Đ. /22/, Z.A. /44/, Ј.M. /32/, B.Ј. /32/ i S.V. /33/, saopšteno je iz MUP Srbije.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još četiri osobe, od kojih se jedna - državljanin Pakistana, već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je u okviru druge organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarila ilegalne migrante iz Srbije u Mađarsku i Austriju, dok je za preostale tri osobe raspisana potraga.

Za tranzit ilegalnih migranata krijumčari su uzimali oko 280 evra po osobi, a za obezbjeđivanje smještaja 10 evra za noć.

Izvor: SRNA