latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:05 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

U budžetu grada Doboja ni marke nema za porodice poginulih boraca! (VIDEO)

U budžetu grada Doboja od 37,7 miliona maraka ni marke nema za porodice poginulih boraca.
Skupština grada Doboja - Foto: RTRS
Skupština grada DobojaFoto: RTRS

Osim što su izbačeni iz budžeta njihovom predstavniku nije dozvoljeno da se obrati odbornicima na sjednici Skupštine grada, što je izazvalo brojne diskusije i osude.

Nismo ništa ni očekivali, kaže Drago Јović, predsjednik Organizacije porodica poginulih. Takva praksa gradskih vlasti prisutna je, kaže, od ranije, jer i kada su imali stavku u budžetu nije im isplaćivana.

"Obren Petrović od kako je došao na mjesto načelnika grada mi imamo neobjavljeni rat. Pokušavamo da to saniramo, ali s njim je nemoguće. On ima nekakvu zadaću, od koga je dobio mi ne znamo, ali je to strahovita satanizacija ove kategorije", dodao je Јović.

Gradonačelnik Obren Petrović nije prisustvovao sjednici , a o razlozima izbacivanja iz budžeta razloge nije naveo ni njegov zamjenik.

"Postavljam pitanje, ako je od republičkog značaja, a nije uvrštena u budžet, pa šta je problem? Može Republika da finansira tu organizaciju", istakao je zamjenik gradonačelnika Doboja Nebojša Marić.

Odbornici opozicije ogorčeni. Pitaju kako ima novca u budžetu za sve druge kategorije, osim za porodice poginulih. Na tu listu svrstavaju i građevinske firme od kojih grad planira da kupi poslovne prostore da bi, iako ostvaruju profit, podstakao tu privrednu djelatnost.

"U Doboju je sve lična priča. Sad je očigledno da Organizacija porodica poginulih nije podobna, a da su te građevinske firme i te kako podobne. Mi to ne podržavamo, mi smo protiv toga", naglasio je odbornik SP-a Vedran Gligorić.

"Smatramo da je to nekorektno i krajnje nehumano. Prvo pitanje koje se postavlja kome zapravo trebaju i u koju svrhu poslovni prostori?, pita predsjednica Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić.

Nadležni navode da je Grad Doboj spreman da kupi ponuđene poslovne prostore od strane investitora, izgrađene na području grada Doboja i to po cijeni od 1.500 do 3.000 marka po kvadratnom metru .