latinica  ћирилица
14/12/2017 |  19:14 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Na Јahorini i zvanično počela zimska sezona (VIDEO)

Na Јahorini je i zvanično počela zimska sezona. Tim povodom rukovodstvo Olimpijskog centra predstavilo je i rezultate rada za prvih 100 dana nove uprave.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Za 100 dana obnovljena i unaprijeđena infrastruktura proširene staze u dužini od 25 km a urađeno je i 6 kilometara staza po FiS standardima. Najvljuju da je ovo samo početak te da će Јahorina kada sve bude gotovo sijati olimpijskim sjajem.

"Mi kao Olimpijski centar smo se trudili da uredimo Јahorinu da bude i skijaški centar i ski centar za zabavu. 
To je ono što skijaši najviše vole. Ponosni smo na ovo kako je krenulo u ime OC zahvaljujem se predsjedniku Dodiku na podršci", rekao je direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić.

Posjetioci nisu krili oduševljenje novitetima koji su ih dočekali ove godine na Јahorini.

Zimsku sezonu na Јahorini otvorio je predsjednik Milorad Dodik, koji je naveo da je u ovoj projekt uloženo više od 50 miliona maraka. Za ovu godinu odobreno je 11 miliona za sistem za vještačko osnježavanje staza.

"Јahorina sigurno zavređuje jedno od važnih mjesta jer je referentna destinacija za sve koji žele skijanje i odmor i mislim da su prvi put maksimalno objedinjeni svi faktori i javni i privatni kako bi se Јahorina ponudila kao najblji mogući izbor u ovom vremenu", dodao je Dodik.

Nakon ceremonije zvaničnog otvaranja sezone 2017/2018. godina priređen je veličanstveni vatromet i koncert popularnog muzičara DŽenana Lončarevića.